“Πόλεμος» για την περιουσία του Μπακατσέλου – Εγγονός του εκδότη έκανε αγωγή για πλαστή διαθήκη

Στη Δικαιοσύνη έχει προσφύγει ο συνονόματος εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και στρέφεται εναντίον της χήρας Τίμης Μπακατσέλου και των δύο γιων της Νικόλα και Γιώργου (Τζώρτζη) Μπακατσέλου.

 

Μάλιστα ο συνονόματος εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2016, έχει στα χέρια του και πολυσέλιδο πόρισμα γραφολογικής εξέτασης, σύμφωνα με το οποίο η ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε ο παππούς του είναι «μετά βεβαιότητας πλαστή»!

Αρχικά ο νεαρός είχε αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία όταν διαπίστωσε ότι η τελευταία ιδιόχειρη διαθήκη του παππού του είναι «αλλαγμένη» σε σχέση με την αρχική.

 

Όπως διαπιστώθηκε, ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος είχε συντάξει την πρώτη του διαθήκη στις 19 Αυγούστου 2008 και στη συνέχεια φέρεται να την άλλαξε στις 7 Νοεμβρίου 2014. «Στα τέλη του 2016 πληροφορήθηκα και παρέλαβα τις δύο ιδιόγραφες διαθήκες του παππού μου. Έκπληξη και μεγάλη απορία μου προξένησε το γεγονός πως ενώ πρόκειται για δύο ολόιδιες διαθήκες μέχρι την σελίδα εννιά, εν συνεχεία αλλάζουν άρδην, όσον αφορά την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων του παππού μου», αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου.

Διαβάζοντας τη δεύτερη διαθήκη του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο εγγονός διαπίστωσε μεγάλες αλλαγές ως προς την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων του παππού του, οι οποίες ήταν σε βάρος του σε σχέση με την αρχική επιθυμία του επιχειρηματία, όπως αυτή καταγράφηκε στο αρχικό ιδιόχειρο σημείωμα.

Όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη γραφολογική έκθεση που συντάχθηκε από δικαστική γραφολόγο, «διαπιστώθηκε μετά βεβαιότητας η παρουσία σημαντικών στοιχείων που καταδεικνύουν την εκ των υστέρων προσθήκη, από άλλο γραφέα». Επίσης όπως επισημαίνεται στην έκθεση της δικαστικής γραφολόγου, «έχει χαραχθεί από πρόσωπο που γνώριζε την υπογραφή του Αλέξανδρου Μπακατσέλου με τη μέθοδο της δουλικής μίμησης».

Όπως αποφαίνεται τελικά η γραφολόγος στο πολυσέλιδο πόρισμά της: «Η κρινόμενη από 7 Νοεμβρίου 2014 ιδιόγραφη διαθήκη δεν έχει συνταχθεί καθ’ ολοκληρίαν από τον Αλέξανδρο Μπακατσέλο, δεν έχει υπογραφεί από αυτόν και συνεπώς δεν είναι γνήσια αλλά πλαστή».

 

 

Ο εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου με την αγωγή ζητά εκτός από το να κριθεί άκυρη η δεύτερη διαθήκη, να του δοθεί πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων του παππού του. «Οι εναγόμενοι έχουν υποχρέωση να μου παρέχουν πληροφορίες για την κατάσταση της κληρονομιάς, καθώς και για την τύχη των αντικειμένων της, και να μου εγχειρήσουν κατάλογο με τα στοιχεία της», αναφέρει στην αγωγή σημειώνοντας ότι οι εναγόμενοι ασχολούνται με τις επιχειρήσεις του παππού του «Πυραμίς Α.Ε.» και «Δελφίνι Α.Ε.». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι εναγόμενοι «προφανώς γνωρίζουν και κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, έχοντας πρόσβαση στα φορολογικά του στοιχεία, γνωρίζουν τα ακίνητά του, τις μετοχές του, τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και μπορούν εύκολα να μου δώσουν πληροφορίες ώστε να ασκήσω τα δικαιώματά μου».

 

Όσοι γνωρίζουν τον εγγονό του Αλέξανδρου Μπακατσέλου κάνουν λόγο για ένα «παιδί χαμηλών τόνων, αυτοδημιούργητο και έξυπνες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες». Ο νεαρός, ο οποίος ποτέ δεν επιδίωξε τα φώτα της δημοσιότητας, σε αντίθεση με άλλα μέλη της οικογένειας Μπακατσέλου, έχει σημαντικές διακρίσεις στον αθλητισμό, καθώς έχει κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στην άρση βαρών, σπούδασε πληροφορική, ενώ μόλις σε ηλικία 21 ετών ίδρυσε και διαχειρίστηκε την πρώτη του εταιρεία με αντικείμενο την τεχνολογία. Ο εγγονός του επιχειρηματία χαρακτηρίζεται ως ένα «σεμνό και έξυπνο παιδί που ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα για οποιαδήποτε αρνητικά σχόλια σχετικά με τη συμπεριφορά του».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Μπακατσέλου συμμετείχε μαζί με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» μέσω της επιχείρησης «Δελφίνι» που κατείχε το 33% των μετοχών. Μετά την πτώχευσή της η εφημερίδα έχει αφήσει χρέη περίπου 18 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, ενώ στους 110 εργαζόμενους της εφημερίδας οφείλονται πάνω από 3 εκατ. ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailythess μεγάλο ήταν όμως και το «φέσι» που άφησε η εφημερίδα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος θεωρούνταν από τους πιο ισχυρούς στη Βόρεια Ελλάδα: Ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Pyramis Μεταλλουργία ΑΕ, επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εξ αγχιστείας συγγενής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων διετέλεσε από τα ιδρυτικά μέλη και μέτοχος της «Εγνατία Τράπεζα ΑΕ», πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Ανδρέας Γεωργίου ντύθηκε γαμπρός. Δείτε την πρώτη εικόνα!

Συμβαίνει ΤΩΡΑ. Σφοδρότατο τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στη Λεωφόρο Σουνίου! (Φωτο)