Μήνυση κατά του Γιάννη Ζουγανέλη. Τι συνέβη;

Μήνυση κατά του δημοφιλούς κωμικού Γιάννη Ζουγανέλη υπέβαλε Tο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ρατσιστικά σχόλια.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την εκπομπή «Τι λέει» στην οποία μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης όπου μοιράστηκε με το κοινό ένα περιστατικό ανάμεσα στον ίδιο και έναν μετανάστη μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς βλέπει ο ίδιος το θέμα της μετανάστευσης στην χώρα μας

Ο κύριος Ζουγανέλης είχε δηλώσει  μεταξύ άλλων:

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω.»   «Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυρίου Παναγιώτη  Δημητρά, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), ο οποίος έγραψε προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας:

“Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα”.

Και συνέχισε εξιστορώντας το περιστατικό:

Ο γνωστός καλλιτέχνης συμμετείχε εθελοντικά στη διαμονή φαγητού των μεταναστών στη χώρα μας και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή της σαλάτας. Μέχρι που κάποιος πρόσφυγας του ζήτησε κάτι που τον νευρίασε : 

Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!  

Τι είναι το χούμους που τσάτισε τον Ζουγανέλη;

To χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες σαλάτες στον Αραβικό κόσμο. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων και σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης την έχει πάρει το ζάταρ.  

Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι.  

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή».  

 

 

 

Πηγή: Dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Πηνελόπη έριξε χθές το Facebook. Αντέχετε; Κάντε κλίκ στην φωτογραφία και…

Τηλεθέαση. “Ραψωδία για νεκρούς” τα νούμερα της Σταμάτη. Πρώτη η Γερμανού