Η αγωγή του Γρηγόρη Γκουντάρα τα 50 χιλιάρικά και ο νεκρός…

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειμένου να διεκδικήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50.000 που δάνεισε πριν από περίπου οκτώ χρόνια στον θανόντα και από το οποίο ο ίδιος δεν φέρεται να έχει λάβει πίσω ένα ευρώ!

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Γκουντάρας, μετά το θάνατο του δανειζόμενου και μην έχοντας άλλο τρόπο να πάρει πίσω τα χρήματά του, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του κληρονόμου του, η οποία συζητήθηκε πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Όπως εξηγεί στο σχετικό δικόγραφο, η αρχική σύμβαση μεταξύ των δύο ανδρών αφορούσε σε «άτοκο δάνειο ύψος 50.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου είχαν εκδοθεί δύο επιταγές εις διαταγήν μου, ενώ παράλληλα, είχε συμφωνήσει στην εμπρόθεσμη και ολοκληρωτική αποπληρωμή του ως άνω κεφαλαίου, τόκους και έξοδα, καθώς και την εν συνόλω καλόπιστη εκπλήρωση της παροχής».

Όμως, όπως αποκαλύπτει στην αγωγή ο ενάγων παρουσιαστής ο δανειζόμενος «δεν είχε ουδέποτε καταβάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει την απαίτησή του». Μάλιστα μπροστά στα φόβο τα χρήματά του να γίνουν «δανεικά και… αγύριστα», και ενώ ο οφειλέτης ήταν ακόμη εν ζωή είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την εγγραφή προσημείωσης επί διαμερίσματος 55 τ.μ. στην Κέρκυρα, το οποίο ανήκε στο δανειζόμενο.

 

Το 2013 το Ειρηνοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα, διατάσσοντας προς εξασφάλιση της απαίτησης την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης έως του ποσού των 50.000 ευρώ επί του ακινήτου. Λίγο καιρό αργότερα ο δανειζόμενος έφυγε από τη ζωή ενώ όπως ανακάλυψε ο παρουσιαστής από την έκθεση απογραφής κληρονομιάς ο θανών είχε διπλάσια χρέη από τα έσοδά του! Μην έχοντας άλλη ελπίδα να πάρει πίσω τα δανεικά κινήθηκε νομικά κατά του κληρονόμου του ενώ η απόφαση της Δικαιοσύνης αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτη είναι η νέα εκπομπή του Alpha. Παρουσιάστρια; Η Ελένη Μενεγάκη

Λείπουν κομμάτια απο το πάζλ της δολοφονίας Τοπαλούδη. Ψάχνουν και τρίτο πρόσωπο