Η άκυρη Μπέλλα και ο στρουθοκαμηλισμός με το κομμένο βίντεο της αντίδρασης του Αρναούτογλου

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα με προεκτάσεις σε ατομικό, διαπροσωπικό, και κοινωνικό επίπεδο.

Και σίγουρα δεν αποτελεί θέμα εκμετάλλευσης για …μικροτηλεοπτικές σκοπιμότητες.

Αναφέρομαι στο περιβόητο πλέον βίντεο της συνέντευξης της Σταρ Ελλάς 2018, στο απόσπασμα που έγινε βορά στα …νύχια «σαρκοφάγων» πανελιστών και παρουσιαστών της μικρής οθόνης.

Με ενόχλησε -όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο μου- η μεταχείριση του θέματος με αφορμή τις δηλώσεις της Ιωάννας Μπέλλα στο «The 2Night Show» και την …άτυχη φράση της «Και ποια γυναίκα δεν έχει φάει χαστούκι;»…

Μάλλον οι κυρίες και οι κύριοι μπροστά από τις κάμερες με φόντο τα γυαλιστερά studio λησμονούν ότι σ’όλες τις κοινωνίες, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, οι γυναίκες και τα κορίτσια υπόκεινται σε σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση ανεξαρτήτως εισοδήματος, τάξης και κουλτούρας.

Η Ιωάννα Μπέλλα -έστω και με την αφέλεια της ή την κουτοπονηριά της ή ακόμη και την ψευτοεξυπνάδα της- κατέρριψε τα στερεότυπα, αυτά δηλαδή που συντελούν στην αναπαραγωγή μιας παραμορφωμένης εικόνας του εγκλήματος ,τροφοδοτούν επιλεκτικά το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, αποθαρρύνουν την καταγγελία του και ενοχοποιούν τον θύμα.

Το να στοχοποιούν τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και να απομονώνουν κομμάτι της συνέντευξης χωρίς την αντίδραση του το μόνο που καταφέρνουν είναι να συντηρούν το πρόβλημα και να το διαιωνίζουν.

Τέτοιες συμπεριφορές βλέπουν και τα περισσότερα θύματα δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας επειδή φοβούνται τον περίγυρο τους καθώς και τον διασυρμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός είναι ο Άγγελος Κανάκης. Ο 17χρονος που χάρισε ζωή με τα όργανα του. Σε λίγο η κηδεία του

Τηλεθέαση. Σας τα γράφαμε. Πέντε μονάδες κάτω απο τον Σκαϊ η Σκορδά. Άνοδος του Alpha