Δολοφονία Τοπαλούδη. “Έκλαιγα με το που το έμαθα. Δεν μπορούσα να….”

“Πριν μια εβδομάδα δεν μπόρεσα να κάνω μάθημα. Βρισκόμουν μπροστά σε ένα αμφιθέατρο που έκλαιγε». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο καθηγητής της Ελένης Τοπαλούδη, την πρώτη ημέρα που μπήκε στο αμφιθέατρο για να κάνει μάθημα, αφότου έγινε γνωστό το άγριο έγκλημα με θύμα την 21χρονη φοιτήτρια.

Την πρώτη ημέρα που μπήκε στο αμφιθέατρο για να διδάξει, δεν μπορούσε κανείς να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ούτε εκείνος: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήξερα ότι όλοι γνώριζαν. Ήταν η πιο σιωπηλή υποδοχή που είχα ποτέ», λέει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο κος Συρόπουλος. «Το γεγονός μας έχει ταράξει όλους σύγκορμα» δηλώνει. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο καθηγητής της Ελένης περιγράφει ένα κορίτσι που ήταν πάντα πρόθυμο να λάβει μέρος σε όλες τις πολιτιστικές ομάδες: «Βοηθούσε πάντα σε όλες τις δράσεις, που το πανεπιστήμιο ανέπτυσσε, με κοινωνική ευαισθησία για τους πρόσφυγες».

Ο καθηγητής της Ελένης, κάνει λόγο για ένα φυσιολογικό παιδί. «Δεν υπήρχε κάτι που να μας ανησυχήσει», ενώ δεν έκρυψε πως «παρακολουθούμε πλέον σαν έντρομοι θεατές, σοκαρισμένοι, με δέος τις στενάχωρες λεπτομέρειες που βγαίνουν στην επιφάνεια. Σφίγγουμε την καρδιά μας. Δεν είμαστε μόνο καθηγητές αλλά και γονείς».

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για την Ελένη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Το φετινό δέντρο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν έχει λαμπάκια και χαρούμενα φώτα. Είναι διαφορετικό, είναι λυπημένο και ταυτόχρονα με κάθε του κλαδί στέλνει και από ένα μήνυμα.

Συμφοιτητές της Ελένης, αποφάσισαν να κρεμάσουν στα κλαδιά του κάρτες, που γράφουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, μετά την απώλεια της Ελένης.

Δύο εξ’αυτών γράφουν:

-«Ελένη μας… συγγνώμη που δεν σε ακούσαμε, συγγνώμη που δεν μας μίλησες»

-«Εσύ που βιώνεις κακοποίηση και κάθε είδους βία, μίλα. Καλό Παράδεισο Ελένη».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανατροπή στη Δολοφονία Τοπαλούδη. Μπαίνουν κι άλλοι στο στόχαστρο της ανακρίτριας

Ουπς… Ο Alpha έκοψε την εκπομπή του Αντώνη Ρέμου. Γιατί άραγε;