Βρόχη οι αγωγές κατά Ριχάρδου: “Του έδωσα περιδέραιο και όταν πήγα να το πάρω πίσω δεν υπήρχε”

Το ρεπορτάζ είναι στο ethnos.gr. Εκεί λοιπόν πελάτες του Ριχάρδου από την Κω και την Λήμνο, είχαν βάλει χρυσαφικά ως ενέχυρο για τα δάνεια τα οποία δεν βρέθηκαν στα χρηματοκιβώτια των καταστημάτων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα διαμάντια που είχαν πάνω τα κοσμήματά τους είχαν αντικατασταθεί με φο μπιζού.

Παράλληλα, όσοι πουλούσαν τα τιμαλφή τους στον Ριχάρδο δεν ελάμβαναν αποδείξεις για τις συναλλαγές, ενώ οι πρόσφυγες «σκότωναν» χρυσαφικά 24 καρατίων σε εξευτελιστικές τιμές καθώς το κύκλωμα εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν είχαν ταυτότητες ή διαβατήρια για να λάβουν νόμιμα παραστατικά.

Θύμα του τηλε-ενεχυροδανειστή είναι και μια ξενοδόχος από την Ρόδο η οποία το 2015 είχε πάρει δάνειο 20.000 ευρώ από τον Ριχάρδο. Μέχρι σήμερα έχει πληρώσει σε τόκους πάνω από 35.000 ευρώ και αναζητά τα χρυσά κοσμήματα που έβαλε ως ενέχυρο. «Εγώ πληρώνω 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν καθυστερήσω είκοσι ημέρες μπορεί να μου κρατήσει το κόσμημα. Αλλά και αυτό να συμβεί μέσα σε τρεις μήνες δεν μπορεί να το στείλει για λιώσιμο. Εγώ ήμουν συνεπής στις δόσεις μου, πήγα να δω τα κοσμήματα και αυτά δεν υπήρχαν», εξηγεί στο ethnos.gr η κυρία Β. Χ.

«Δούλευε πάρα πολύ με τους Σύρους και σε τιμές εξευτελιστικές. Τα 24 καράτια, ένα πολύ καλό χρυσό, έπρεπε να τα πληρώνει 22-23 ευρώ. Αυτό στους πρόσφυγες επειδή δεν είχαν ταυτότητα τα αγόραζε 12-13 ευρώ και χωρίς αποδείξεις γιατί δεν είχαν χαρτιά. Και δεν λέμε για τους πλούσιους Σύρους αλλά για ανθρώπους που πουλούσαν για να φάνε ένα πιάτο φαΐ», λέει στο ethnos.gr ο κ. Βασίλης, πελάτης του Ριχάρδου, ο οποίος 20 ημέρες πριν από την εξάρθρωση του κυκλώματος ζήτησε το περιδέραιο που είχε βάλει ενέχυρο για το δάνειό του και αυτό δεν υπήρχε.

«Ζήτησα τα κοσμήματά πριν από 20 ημέρες και δεν υπήρχαν. Τους είπα ότι αυτό απαγορεύεται από τον νόμο και από το συμφωνητικό μας και με κορόιδευαν. Πήγα στην Αστυνομία και τους έκανα καταγγελία. Οι αστυνομικοί έκαναν επιτόπιο έλεγχο στο μαγαζί και δεν βρήκαν το περιδέραιο», τονίζει ένας από τους 20 πελάτες του κυκλώματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει ομαδική αγωγή εναντίον του Ριχάρδου απαιτώντας τα χρυσαφικά τους που το τελευταίο εξάμηνο έχουν κάνει «φτερά».

«Βροχή» είναι και οι καταγγελίες από πελάτες του Ριχάρδου οι οποίοι έδιναν ως ενέχυρο χρυσά κοσμήματα με διαμάντια και όταν τα έπαιρναν πίσω με την αποπληρωμή του δανείου έβρισκαν στη θέση των διαμαντιών ψεύτικες πέτρες. «Το έπαιρνε για ενέχυρο σαν χρυσό. Δεν εκτιμούσε το διαμάντι αλλά μόνο το χρυσό. Σου έδινε 200 ευρώ για ένα δαχτυλίδι, του έδινες 220 τον επόμενο μήνα και το έπαιρνες πίσω. Και αυτοί είχαν αντικαταστήσει το διαμάντι με ζεργκόν, γυαλί», εξηγεί ο κ. Βασίλης.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η σέξι «μπατσίνα» του «Τατουάζ»…πέταξε τη στολή! Δείτε το βίντεο

Νεκρός ο δικηγόρος Σοφοκλής Παπακωνσταντίνου. Σε λίγο η κηδεία του