Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέκτησε την έρημο Al Marmoom (Φωτο)

Ο αθλητής υπεραποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου κατέκτησε έναν ακόμη στόχο του, την έρημο Al Marmoom, και κατάφερε να τερματίσει σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο.

Συγκεκριμένα ο αθλητής από τη Δράμα, κάτω από τον καυτό ήλιο στην έρημο Al Marmoom στην ενδοχώρα της Αραβίας έτρεξε 270 χιλιόμετρα, και έγινε ο πρώτος Έλληνας και ο νεότερος ηλικιακά αθλητής στον κόσμο που τερμάτισε στον μεγαλύτερο και δυσκολότερο αγώνα υπεραποστάσεων.

Συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν 50 αθλητές από 39 χώρες, ενώ τερμάτισαν μόνο 18 αθλητές, σε έναν αγώνα που διήρκησε από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συνάντησε κατά την διάρκεια του αγώνα ο Δραμινός αθλητής όπως ανέφερε, ήταν η υποθερμία που είχε στα 190 χλμ. «Κοιμόμασταν έξω στην έρημο και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε την χαμηλή θερμοκρασία που έχει στην έρημο το βράδυ, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα η θερμοκρασία έφτανε στους 35 βαθμούς».

Οι συμμετέχοντες, εκτός από την τεράστια απόσταση των 270 χιλιομέτρων που έπρεπε να διανύσουν μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, παράλληλα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το αφιλόξενο φυσικό τοπίο προς την ενδοχώρα της ευρύτερης περιοχής της Αραβίας, το οποίο αποτελείται από πετρώδες έδαφος και το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα από αμμόλοφους, σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε ο Δραμινός αθλητής υπεραποστάσεων σε προσωπικό του ιστολόγιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η προσπάθεια είναι προσπάθεια μόνο όταν αρχίζει να πονάει, λέει ένα ρητό. Και επειδή με ρωτήσατε πολλές φορές τι σκεφτόμουν όλα αυτά τα χιλιόμετρα και συνέχιζα, θα σας πω .

 

Συνολικά άκουσα πάνω από 8 φορές το βιβλίο «Η Επανάσταση» του Κρισναμούρτι , 3 φορές τον «Προφήτη» του Γκιμπράν και μια 8ωρη ομιλία του Έλιο Ντάνα. Επίσης, έβλεπα φωτογραφίες των δικών μου ανθρώπων, και έφερνα στο μυαλό μου ανθρώπους που με πίστεψαν, αλλά και αυτούς που δεν με πίστεψαν. Με τον καιρό έμαθα να διαχειρίζομαι την ψυχοσύνθεση μου, να οργανώνω την σκέψη μου και να κάνω το επόμενο βήμα. Και ξανά το επόμενο. Και μέσα στην χαοτική πνευματική αταξία που σε οδηγεί προς τον εύκολο δρόμο της εγκατάλειψης υπάρχει ένα ανθρωπάκι μέσα σου που μπορεί να υψώσει ανάστημα και να σε κάνει να τα καταφέρεις».

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλεθέαση. Η Κουτσελίνη με διαφορά πρώτη. Η άνοδος της Τατιάνας έφερε πονοκέφαλο στη Μενεγάκη

Η νοσηλεύτρια από τη Βέροια που “αρρώστησε” το Instagram (Φωτο)