Απροστάτευτη η Ρόδος από προειδοποίηση για τσουνάμι – Βλάβη στο μηχάνημα παρακολούθησης!

Σημάδια απόλυτης μπαχαλοποίησης αποτυπώνει η βλάβη σε ένα από τα μηχανήματα παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας και ειδοποίησης για εμφάνιση τσουνάμι στη Ρόδο. Ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να μεριμνούν για την καλύτερη συντήρηση στα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί στο νησί. “Το μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί στην Πυροσβεστική είναι χαλασμένο.

Αναμένονται ειδικοί για τη συντήρηση των παλιρροιγράφων . Ελπίζουμε να αποκαταστήσουν και το μηχάνημα της ΠΥΡ” , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. Ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση μηχανημάτων καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας και προειδοποίησης για έλευση τσουνάμι στην Κω.Η εγκατάσταση θα γίνει σε συνεργασία με ερευνητικό κέντρο που λειτουργεί στην Ιταλία.

Σε ότι αφορά την Ινδονησία, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι ότι παλλιροικά κύματα μπορεί να προκληθούν και από τη δραστηριότητα ενός ηφαιστείου όπως έγινε τώρα και όχι μόνο έπειτα από ισχυρό σεισμό όπως έγινε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η παντρεμένη ηθοποιός και το «πέσιμο» στο Instagram! Τι συνέβη; 

Η παρουσιάστρια… η μητρότητα και το ανεκπλήρωτο όνειρο!