Αποκάλυψη. Γιατί δεν κυνηγάει τους αστυνομικούς ο Ριχάρδος; Είναι τελικά τόσο μεγαλόψυχος;

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του. Το κάνει καθώς ξέρει καλά πώς το “βαθύ κράτος” έχει μνήμη και οφείλει να είναι προσεκτικός. Κάτι περιμένει ο επιχειρηματίας για την “τσάμπα φυλακή”. Και αυτό το κάτι αποκαλύπτουμε σήμερα.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία απο την αρχή. 

Τη μία μέρα έβαζε διαφημίσεις χιλιάδων ευρώ επί 5λεπτο στην τηλεόραση για τα καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα, και την επομένη γινόταν πεντάλεπτο βίντεο σε όλα τα δελτία ειδήσεων, κάθε μέρα, για την «λαθρεμπορία» χρυσού στην Τουρκία.

Από… εθνικός ενεχυροδανειστής, εθνικός κατηγορούμενος. Και ξαφνικά σε λίγες ώρες σκάει η βόμβα: Φιάσκο το κατηγορητήριο. Λαθρεμπορία στην εμπορική εξαγωγή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ με την γείτονα (όπως βεβαίωσε και η ΑΑΔΕ) δεν υπάρχει. Κι εκεί που η ανακρίτρια είπε να αποφυλακιστούν, η εισαγγελία δεν απάντησε, και απλά άφησαν μετά από μια βδομάδα (τσάμπα) φυλακής, το Δικαστικό Συμβούλιο να τους αποφυλακίσει με εγγύηση 200.000 ευρώ.

Και μετά από όλα αυτά έρχεται ο Ριχάρδος, που θα μπορούσε για πλάκα να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας το οποίο εβλήθη ακόμα και από δήλωση του πρωθυπουργού εναντίον του πριν ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη), μας λέει τώρα «δεν θα κινηθώ νομικά».

Ο Ριχάρδος όμως, και ο έμπειρος  συνήγορός του Αλ. Κούγιας, πέραν των άλλων διάβασαν προσεκτικά το βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η αποφυλάκισή του. Εκεί οι δικαστές και η εισαγγελέας που υπέβαλε την πρόταση (σε αντίθεση με τον Ριχάρδο) δεν εμφανίζονται καθόλου μεγαλόψυχοι.

Το αντίθετο μάλιστα. Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια αρχή λέει ξεκάθαρα πως δεν προκύπτει, εκείνοι επιμένουν (έστω και εμμέσως) και μάλιστα «ρίχνουν δίχτυα» ακόμα και για φοροδιαφυγή πριν καταλήξουν στο αυτονόητο: Πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Η στάση όμως αυτή γεννά προφανώς προβληματισμούς, καθώς θεωρείται δεδομένο πως ο Ριχάρδος είναι πλέον στο «στόχαστρο» των αρχών, οι οποίες έπεσαν σε τεράστια «γκάφα». Και επειδή το «βαθύ» κράτος δεν ξεχνά, ο Ριχάρδος θα κινηθεί ήρεμα, περιμένοντας το απαλλακτικό βούλευμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποκαλυπτικό. Με δική της εκπομπή η Χριστίνα Μπόμπα. Το κονέ και οι χορηγοί

Άρχισε την γκρίνια ο Γρηγόρης. Θεωρεί πως δεν τον στηρίζουν από το κανάλι.