Αντώνης Καμπουράκης. Ο γκουρού του τουρισμού κατεβαίνει δήμαρχος στη Ρόδο

Αυτό είναι μια καλή είδηση. Τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τον Αντώνη εδώ και χρόνια. Και χαίρομαι πολύ με την απόφαση του ν΄ασχοληθεί με τα κοινά μιας και τέτοια μυαλά… χρειάζεται ο τόπος.

Μυαλά της αγοράς που καταλαβαίνουν τις ανάγκες του συμπολίτη τους, δεν σκοπεύουν να “φάνε” μιας και είναι χορτάτοι και το μέλημα τους είναι μόνο η προσφορά και η υστεροφημία.

Μακάρι και άλλα μυαλά όπως του Αντώνη να υπήρχαν στην πολιτική μας σκηνή. Θα καθάριζε πολύ σκατό απο τον ανεμιστήρα.

Μαθαίνω λοιπόν πώς σε μια τελετή ουσίας και όχι «φανφάρας», αφού η βαρύτητα θα δοθεί στις εξαγγελίες και στο πρόγραμμα, ο Αντώνης Καμπουράκης, θα δώσει μια πρώτη γεύση του οράματος του για το νησί μέσα από υλοποιήσιμες δράσεις και πολιτικές και θα θέσει τους βασικούς πυλώνες στοχοθεσίας.

«Δε δίνουμε βαρύτητα στα δημιουργικά για το λογότυπο μας, δε δίνουμε έμφαση στο όνομα της παράταξης και σε ό,τι έχει να κάνει με το μάρκετινγκ που μας έχουν συνηθίσει οι επαγγελματίες της πολιτικής. Δίνουμε έμφαση στο πρόγραμμα και στις δεσμεύσεις μας για να ανακτήσει η Ρόδος την λαμπάδα που της αξίζει και όχι την θαμπάδα που έχουν συνηθίσει οι πολίτες» ανέφερε στην «δημοκρατική» στενός συνεργάτης του Αντώνη Καμπουράκη.

 

Η Ρόδος, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, στερούμενη ακόμη και σήμερα, βασικών υποδομών απαραίτητων για την πρόοδό της. Δείχνει να έχει παραδοθεί άνευ όρων τα τελευταία χρόνια, σε μια ανούσια και αντιπαραγωγική εσωστρέφεια, καθώς η διαρκής ανακύκλωση των ίδιων μικροτοπικιστικών κραυγών και η ατέρμονη χρήση μιας απαρχαιωμένης ρητορικής, που δεν συνάδει με τις απαιτήσεις της εποχής.

«Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησιακό προνόμιο, είναι πεδίο προσφοράς. Η ενός ανδρός εξουσία, οι πολιτικές κολεγιές, η φιλοσοφία των δικών μας και των άλλων, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, πρέπει να σταματήσουν χθες» ανέφερε ο συνεργάτης του Αντώνη Καμπουράκη, επισημαίνοντας πως… «μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει , αντί να κοιμίζει τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με μπαγιάτικες φαντασιώσεις, να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο».

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου διεξάγονται σε μια εποχή διόλου ρόδινη, αφού ως χώρα θα πρέπει να μετράμε και το τελευταίο ευρώ που επενδύουμε, ώστε να πιάνει πραγματικά τόπο.

«O Δήμος Ρόδου, ο εγγύτερος στον πολίτη τοπικά θεσμός, καλείται, μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα που θα επενδυθούν, για την τοπική ανάπτυξη και τις ανάγκες της νέας εποχής, αυτό είναι και το κύριο μέλημα μας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον χώρο που έχει επιλεγεί για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της παρατάξεως τόνισε πως η ανακοινώσεις θα γίνουν:
«Όχι σε κλειστές πόρτες και τοίχους, όχι σε σημείο που εμποδίζει τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στον επικεφαλής και στα στελέχη μας. Η ανακοινώσεις μας αλλά και η εν γένει πολιτική μας στάση θα γίνονται ανοικτά, κοντά στον πολίτη που προσδοκά ένα καλύτερο μέλλον».
Παραμένει άγνωστο αν στην εκδήλωση, που προγραμματίζεται, θα δώσουν το παρών κορυφαία ονόματα της κεντρικής πολιτικής ζωής. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αυτό δεν το επιζητεί ο Αντώνης Καμπουράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η πρώτη έξοδος της Καρύδα μετά το φονικό. Στον Πειραιά άβαφη και νωθρή (Εικόνες)

ΟΧΙ ΠΑΛΙ. Επιχειρηματίας της Κρήτης έβαλε τέλος στη ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων