Στο «σφυρί» το αγαπημένο ξενοδοχείο του Ανδρέα Παπανδρέου . Με 18 εκατ. ευρώ «πέρασε»σε πασίγνωστη οικογένεια

Στα χέρια της εταιρίας Skyserv του ομίλου Γρύλου πέρασε το ιστορικό ξενοδοχείο «Ανθούσα», νυν Aktia, του Ηρακλείου Κρήτης, μετά από έναν πολύωρο πλειστηριασμό που έγινε χθες, από την Τράπεζα Πειραιώς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστορικό ξενοδοχείο, κατέληξε στην Skyserv του Γιάννη Γρύλου, αντί του ποσού των 18,104 εκ. ευρώ, με την δεύτερη προσφορά να είναι στα 18,101 εκ. ευρώ και την τρίτη στα 17,9 εκ.. Στον πλειστηριασμό συμμετείχαν αρκετοί επιχειρηματίες – ξενοδόχοι της Κρήτης, με πρωταγωνιστές γνωστό ξενοδόχο, που σχετικά πρόσφατα εξαγόρασε μεγάλο παραλιακό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, ξενοδόχο, γόνο ιστορικής ξενοδοχειακής οικογένειας, αλλά και μεγάλο επιχειρηματία εξαιρετικά γνωστής και προβεβλημένης οικογένειας της Κρήτης, με σημαντικό οικονομικό «αποτύπωμα» σε πολλούς κλάδους.

Ο κ. Γιάννης Γρύλος έχει βασική δραστηριότητα των χώρο των αερομεταφορών, καθώς υπηρετεί έναν όμιλο επιχειρήσεων ποικίλων δραστηριοτήτων με 4.000 εργαζομένους και ναυαρχίδα τη Swissport. Σύμφωνα με το money-tourism πρόκειται για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που έδωσε 18 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Skyserv (πρώην Olympic Handling) από την MIG, ενώ είναι και ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Sky Express. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με μια ιστορική απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, απέρριψε την αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς, που ζητούσε να υπαχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτήρια. Το 2007 η εταιρεία είχε λάβει ομολογιακό δάνειο, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, σε ελβετικό φράγκο του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Στο παρελθόν, η Tράπεζα Πειραιώς ως επικεφαλής των ομολογιούχων με αίτησή της, που είχαν απορρίψει τα δικαστήρια, επιδίωξε να θέσει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης την Ανθούσα Hotels. Έτσι, ακολούθησαν οι πλειστηριασμοί. 

Αρχικά το ξενοδοχείο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2017, με τη διαδικασία να μην πραγματοποιείται για διαδικαστικούς λόγους. Πλέον ακολουθεί αυτός της επόμενης Τετάρτης, με το ξενοδοχείο να φέρει υποθήκες και προσημειώσεις της τάξης των 33 εκατ. ευρώ από τις οποίες ποσό της τάξης των 27 εκατ. ευρώ είναι αποτιμημένο σε ελβετικό φράγκο. 

Στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως Ανθούσα, έχουν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε που είχε και σπίτι στην Κρήτη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλεθέαση. Η Ντίνα ξεπέρασε σε τέταρτο την Καγιά… εξαιτίας της Καρύδα

Συγκλονίζει γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός: «Εξωθούσαν την ανήλικη κόρη τους στην πορνεία»