“Στοργικός” πατέρας έβγαλε σε δημοπρασία μέσω Facebook την κόρη του! Δείτε εικόνες

Προκαλεί οργή η εικόνα ενός 17χρονου κοριτσιού, από το κράτος του Eastern Lake του Νότιου Σουδάν, που δημοσιεύτηκε στο Facebook στις 25 Οκτωβρίου 2018. To ποστ ανέφερε ότι πέντε άντρες συμμετείχαν στη δημοπρασία για την προίκα της.

Ο υψηλότερος πλειοδότης, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, έδωσε στο πατέρα του κοριτσιού πάνω από 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 10.000 δολάρια ως προίκα – και ο γάμος της 17χρονης έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οργάνωση των Γυναικών Plan International.

Ο Τάμπαν Αμπέλ, υπουργός πληροφόρησης του Eastern Lake, δήλωσε ότι το κορίτσι από τότε είχε κρυφτεί στην πρωτεύουσα, τη Γιούμπα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εικόνες από το κορίτσι με λευκό νυφικό μοιράστηκαν σε διάφορα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα ορισμένες αναφορές την χαρακτήριζαν ως “παρθένο νύφη” ή “την πιο ακριβή γυναίκα στο Νότιο Σουδάν”. “Ότι ένα κορίτσι θα μπορούσε να πωληθεί για γάμο στο μεγαλύτερο δικτυακό τόπο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο … είναι ασύλληπτο”, δήλωσε ο George Otim, διευθυντής του Plan International South Sudan. Το Facebook δήλωσε στο Ίδρυμα Thomson Reuters ότι απέσυρε το ποστ και το χρήστη από την πλατφόρμα του για παραβίαση των κοινοτικών προτύπων την περασμένη Παρασκευή, όταν έγινε γνωστή η συγκεκριμένη ανάρτηση. “Οποιαδήποτε μορφή διακίνησης ανθρώπων δεν επιτρέπεται στο Facebook είτε μέσω αναρτήσεων, είτε διαφημίσεων είτε οποιωνδήποτε ομάδων που συντονίζουν αυτή τη δραστηριότητα”, ανέφερε εκπρόσωπος.

Οι ακτιβιστές ζήτησαν επίσης από τις σουδανικές αρχές να αναλάβουν δράση εναντίον όσων συμμετείχαν στην υποβολή προσφορών, καθώς ορισμένοι ήταν σύμφωνα με πληροφορίες την οργάνωση Plan και τοπικά μέσα ενημέρωσης, κρατικοί αξιωματούχοι.

Παρά τη νόμιμη ηλικία του γάμου ηλικίας 18 ετών, πάνω από το 50% των κοριτσιών του Νοτίου Σουδάν παντρεύονται πριν από τα 18α γενέθλιά τους, αναφέρει η UNICEF . Τα υψηλά επίπεδα φτώχειας, οι συγκρούσεις, η πολιτική αστάθεια, τα χαμηλά επίπεδα αλφαβητισμού και το μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην εκπαίδευση έχουν ενισχύσει τον γάμο των παιδιών στο Νότιο Σουδάν εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Πολλές κοινότητες του Νοτίου Σουδάν βλέπουν τον γάμο μεταξύ παιδιών ως έναν τρόπο προστασίας των κοριτσιών από το προγαμιαίο σεξ και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ή την ανταλλαγή τους με προίκα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υπάτιος Πατμάνογλου: Ξαναπαντρεύεται ενάμιση χρόνο μετά το τροχαίο με την Πόρσε

Η Τσαβαλιά η ματαίωση της παράστασης του Σεφερλή και το χοντρό σκηνικό με την μαρκίζα