Στην τσιμπίδα των αρχών. Τρείς τραγουδιστές, διαφημιστές, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες. Πτωχευμένοι μεν… πλούσιοι δε

Πρόκειται για Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι τυπικώς πτώχευσαν, αλλά οι εταιρείες τους και όχι οι ίδιοι. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσουν τεράστια χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τις τράπεζες και φυσικά και σε προμηθευτές, τα οποία λιμνάζουν και δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ, εκτός και αν αποδώσουν οι έλεγχοι που διεξάγονται.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, επιχειρηματίες στο χώρο του Τύπου και των Media, των σούπερ μάρκετ, ξενοδόχοι, διαφημιστές, βιομήχανοι, έμποροι, αλλά και τρείς τουλάχιστον τραγουδιστές, που θεωρούνται πρώτα ονόματα. Μάλιστα οι τραγουδιστές έχουν άμεση εμπλοκή με εταιρείες που δεν κατέβαλαν ποτέ φόρους στο Ελληνικό κράτος.

Οι έλεγχοι γίνονται από τρείς υπηρεσίες ταυτόχρονα, ΑΑΔΕ, τράπεζες και την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, ώστε να είναι αποτελεσματικοί και η μία υπηρεσία να αξιοποιεί τα ευρήματα της άλλης.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), έχει λάβει εντολή προκειμένου να αναζητήσει την προέλευση των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που φέρονται να διάγουν πλούσιο βίο, ενώ έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις τους σε πτώχευση. Επίσης, λόγω των υψηλών χρεών τους προς το δημόσιο, βρίσκονται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ, σκανάρει την τωρινή τους δραστηριότητα, όπως τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων, ώστε να διαπιστώσει από πού προέρχονται τα χρήματα που τους επιτρέπουν να ζουν πολυτελώς, ενώ παράλληλα μέσω του Κτηματολογίου και άλλων υπηρεσιών, αναζητούν την ακίνητη περιουσία τους.

Πηγή. Σοφοκλεούς in

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Folli Follie: Και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είπε ψέματα για τις σπουδές του

Απίστευτο κράξιμο κοριτσιού του GNTM! «Για να μην βγάλω τα μηνύματα σας στην φόρα…»