Ποιος είναι σε νούμερα ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ; Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού με τις “χρυσές χειροπέδες”

Η είδηση έσκασε χθές και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Η υπόθεση σύλληψης του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό είναι πάνω κάτω γνωστή.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το ιστορικό του. Η διαδρομή του. Το “μονοπάτι ζωής του”.

Πώς έγινε μεγιστάνας ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ; Ένας γιατρός που γεννήθηκε το 1966 στην Περμ, στην περιοχή των Ουραλίων oρέων της Ρωσίας;

Αφού πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την ιατρική του καριέρα και να πάρει το ρίσκο να γίνει επιχειρηματίας, μαζί με τον πατέρα του ίδρυσε μια εταιρεία με το όνομα Magnetics η οποία ασχολείτο με τη μαγνητική θεραπεία (μια μέθοδο θεραπείας βασισμένη στη χρήση μαγνητικών πεδίων, που αναπτύχθηκε από τον πατέρα του Ριμπολόβλεφ, καθηγητή ιατρικής, Ευγκένι Ριμπολόβλεφ).

Η περιουσία του Ριμπολόβλεφ σταδιακά μεγάλωνε ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος διεύρυνε τα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα.

 

Ολοένα και συχνότερα, μεγάλες εταιρείες ως αντάλλαγμα για την παροχή υπηρεσιών στο προσωπικό τους, πλήρωναν την εταιρεία του Ριμπολόβλεφ όχι με την καταβολή μετρητών αλλά με την παροχή προïόντων σε μειωμένες τιμές, αναγκάζοντας έτσι τον Ριμπολόβλεφ να εξεύρει ο ίδιος αγοραστές για τα συγκεκριμένα αγαθά.

 

Πολλές φορές η μεταπώληση των προïόντων αυτών επέφερε ακόμα περισσότερα κέρδη από τη βασική επαγγελματική του δραστηριότητα. Με την πάροδο του χρόνου η συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα μετατράπηκε σε προτεραιότητα για τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, αυτή η ασχολία του απέδωσε το πρώτο του εκ. δολάρια.

 

Ο Ριμπολόβλεφ έγινε ο πρώτος επιχειρηματίας στην περιοχή της πόλης Περμ, ο οποίος απέκτησε πιστοποιητικό από το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, δίδοντάς του έτσι το δικαίωμα να πραγματεύεται με αξιόγραφα, ενώ το 1992 ίδρυσε την πρώτη επενδυτική του εταιρεία.

 

Το 1994 ίδρυσε μια τράπεζα και απέκτησε μετοχικά μερίδια σε αρκετές βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Περμ, ενώ έγινε μέλος και στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών αυτών.

Το 1995 ο Ριμπολόβλεφ πήρε ακόμα μια δύσκολη απόφαση, η οποία σε βάθος χρόνου αποδείχτηκε ως μια στρατηγικά σωστή κίνηση.

 

Πούλησε ένα σημαντικό μέρος των μετοχικών του μεριδίων και ενοποίησε τις επενδύσεις του. Επέλεξε να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις της βιομηχανίας καλίου και συγκεκριμένα στην Uralkali.

Από όλα τα υπάρχοντα του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, το πιο γνωστό είναι το διάσημο ακίνητο Maison de l ’Amitie («Οίκος της Φιλίας») που ανήκε στον Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Φλώριδας, αξίας $95 εκ.

Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2011, η κόρη του Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, αγόρασε το πιο ακριβό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη για το ποσό των $88 εκ.

Λίγο καιρό αργότερα, τον Απρίλιο του 2013, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα-η κόρη του- αναδείχθηκε αγοραστής του νησιού του Ωνάση, του διάσημου Σκορπιός στην Ελλάδα, το οποίο πούλησε η Αθηνά Ωνάση – Ρουσέλ.

Η πώληση ολοκληρώθηκε για το ποσό των 100 εκ. σε βρετανικές λίρες (GBP), ή περίπου 154 εκ. δολάρια (USD). Όπως αναφέρθηκε από το Reuters, καθώς και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μια εταιρεία που αποτελεί μέρος καταπιστεύματος προς όφελος της Εκατερίνας Ριμπολόβλεβα, ολοκλήρωσε την αγορά ομάδας εταιρειών που ανήκουν στην Αθηνά Ωνάση Ρουσέλ.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων της εν λόγω ομάδας ήταν ο Σκορπιός και το νησάκι της Σπάρτης. Η Εκατερίνα σε δηλώσεις της ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών με τη χρήση περιβαλλοντικά φιλικής τεχνολογίας και βλέπει την αγορά ως μια μακροπρόθεσμη οικονομική επένδυση.

 

Ο βαθύπλουτος Ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ διεκδίκησε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση κάνοντας ουρανομήκεις χρηματικές προσφορές και εκμεταλλεύομενος το νησί για τα επόμενα 99 χρόνια.

Πάντως, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, o Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κατέλαβε τη 13η θέση στον κατάλογο με τους 200 πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας αφού η περιουσία του εκτιμάται στα $9.5 δις. Είναι διαζευγμένος, καθώς χώρισε με την πρώην γυναίκα του Ελένα και έχει δύο κόρες, την Εκατερίνα (24 ετών) και την Άννα (12 ετών).

 

 

 

 

Πηγή: in

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Τα νιάτα της θυμήθηκε η Φαιούλα. H πρώτη γκεστ εμφάνιση στην Πάτρα και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα…

Χοντραίνει ο πόλεμος Acun media-Nomads . Ο ΑΝΤ-1 δεν κάνει πίσω