Ποινική δίωξη ΤΩΡΑ. Ο πρώην «διευθύνων», ο Λαυρεντιάδης και τα… “πατικωμένα” εκατομμύρια!

Όταν είσαι καθαρός… έρχεται η ώρα που ο ανεμιστήρας με την λάσπη “μένει” απο ρεύμα και βγαίνεις “απο πάνω”. Τι συμβαίνει όμως όταν “χώνεσαι” σε πολλά; Τότε τα “καρπούζια” μπορεί να πέσουν απο την μασχάλη και να σπάσουν.

Η ποινική δίωξη στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της  ΔΕΠΑ  Θεόδωρο Κιτσάκο, ήταν (σύμφωνα με τα στελέχη της  Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου), η αυτονόητη κατάληξη. Όπως λένε, επί δύο χρόνια  που παρέμεινε στο τιμόνι της εταιρείας η ανοχή που έδειξε για το χρέος των εκατομμυρίων ευρώ της Λιπασματοβιομηχανίας  ELFE (συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη), ήταν σχεδόν «προκλητική». Ίσως , υποστηρίζουν, επειδή στο παρελθόν είχε διατελέσει  διευθύνων σύμβουλος της γνωστής ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ αλλά και γενικός διευθυντής της ίδιας της  ELFE…

Αν και μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο του 2015  υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει το «πρόβλημα»  ELFE που «σερνόταν» χρόνια, επί δικής του θητείας, όπως προέκυψε και από την δικαστική έρευνα,   συμφωνείται η παράδοση μεταχρονολογημένων επιταγών από την  Λιπασματοβιομηχανία αντί της προπληρωμής  του αερίου που είχε ζητήσει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ, καθώς και η παροχή  διάφορων άλλων  διευκολύνσεων. 

 

Ο κ. Κιτσάκος «καρατομήθηκε»  τελικώς από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη τον Νοέμβριο του 2017. Η νέα διοίκηση υπό τον διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτριο Τζώρτζη  ήταν αυτή που κατέθεσε την  μήνυση  των 100 και πλέον σελίδων η οποία  κατέληξε  στην πρόσφατη ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η υπόθεση όμως συνεχίζει να εκκρεμεί στην Αρχή Νομιμοποίησης Ελέγχου από Παράνομες Δραστηριότητες  αλλά και στην Οικονομική Αστυνομία μετά από  εισαγγελική  παραγγελία .

 

 

 

 

 

Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελεύθερος με εγγύηση ο “δημοσιογράφος του ΑΝΤ1” που εκβίαζε…. βίζιτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανατολικού τύπου το όπλο που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος του Μακρή!