Παρασκήνιο. Τι αναφέρει η απόφαση “με αριθμό. 7738/2018” για τον Φουρθιώτη και το Open

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Μένιου Φουρθιώτη και του OPEN. Στην οριστική διακοπή της εκπομπής «Αποκαλυπτικά», οδηγεί η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, (υπ’ αριθμό. 7738/2018) με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του παρουσιαστή σε βάρος του καναλιού «Έψιλον» (σήμερα Open) και των εταιριών Dimera και Ραδιοτηλεοπτική!

Υπενθυμίζεται, ότι ο παρουσιαστής είχε κερδίσει προσωρινή διαταγή και την διατήρηση αυτής, μέχρι την έκδοση απόφασης από το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων. Η προσωρινή διαταγή, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο, προέβλεπε την παραμονή του Μένιου Φουρθιώτη στο κανάλι και στο τιμόνι της εκπομπής, όπως προέβλεπε η σύμβασή του.

Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων οι συνήγοροι των αντίδικων πλευρών έδωσαν μάχη ενώπιον της έδρας με αιχμή του δόρατος την τροποποιητική σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει ο παρουσιαστής με τον τηλεοπτικό σταθμό στις 7 Αυγούστου του 2017, τέσσερις μόλις ημέρες πριν το κανάλι αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Οι δικηγόροι της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ και της Dimera αμφισβήτησαν ευθέως την εγκυρότητα της επίμαχης σύμβασης, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν γνώση για την ύπαρξη της μόνο όταν γνωστοποίησαν με εξώδικο τους τον περασμένο Απρίλιο στον παρουσιαστή την καταγγελία της σύμβασης του.

Από την πλευρά του Μένιου Φουρθιώτη υποστηρίχθηκε πως η επίμαχη σύμβαση ήταν γνωστή στη νέα διοίκηση του καναλιού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του παρουσιαστή είχαν κάνει 3 εταιρίες που διαφήμιζαν τα προϊόντα τους μέσω της εκπομπής του, υπογραμμίζοντας την κερδοφόρα συνεργασία τους:
«Θεωρούμε για τις εταιρείες μας ότι ο Φουρθιωτης είναι ο καλύτερος για να προωθεί τα προϊόντα μας και να μπορούμε να πληρώνουμε 2.5 εκατομμύρια ετησίως στην Ραδιοτηλεοπτική», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της εταιρείας παραγωγής G Golden Productions.

 

Ανακοίνωση του openTV

Ο τηλεοπτικός σταθμός εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώνει την λήξη συνεργασίας με τον κ. Φουρθιώτη:

«Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μαίανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του».

 

Πηγή: dikastiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τρίκαλα ΤΩΡΑ. Αδερφός μαχαίρωσε αδερφό

Η αλήθεια. “Διπλωματική” η ασθένεια της Λίτσας Πατέρα ή κάτι άλλο;