Θύελλα αντιδράσεων για την τιμωρία των μαθητών που παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»! (Βίντεο)

Αγανάκτηση και οργή προκαλεί η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να τιμωρήσουν έξι μαθητές του σχολείου με διήμερη αποβολή επειδή μετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή»!
Λόγω της ευαισθησίας μου σε παρόμοια θέματα, εξαιτίας της καταγωγής μου από την Βόρεια Ελλάδα, θα χαρακτήριζα αδέξια και επιπόλαιη την κίνηση των καθηγητών του σχολείου που δυστυχώς αποφάσισαν εν θερμώ…

Αν είναι έτσι μ’αυτή τη λογική γιατί δεν απέβαλαν και τους …Πόντιους από την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης;

Όπως πληροφορηθήκαμε ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα συνεδρίασε στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας και με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στην επιβολή της ποινής της διήμερης αποβολής στους 6 μαθητές του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν προσκλήθηκαν να συμμετέχουν γονείς-μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αλλά ούτε και να «απολογηθούν» οι… κατηγορούμενοι μαθητές!
Η απόφαση ανακοινώθηκε στα παιδιά την επόμενη μέρα το πρωί ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από μέρους τους η οποία οδήγησε στην απόφαση της κατάληψης του σχολείου αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών, περισσότεροι από 180 μαθητές συμμετείχαν στην κατάληψη ενώ οι υπόλοιποι (το σχολείο έχει συνολικά 350 μαθητές), βρίσκονταν έξω από αυτό συμπαραστεκόμενοι στην κινητοποίηση των συμμαθητών τους.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παιδιών βρέθηκε και μεγάλος αριθμός γονέων αλλά και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων του σχολείου αλλά και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Παλλήνης.

Τα παιδιά διατήρησαν σε άριστο επίπεδο την κατάσταση του σχολείου, δεν προκάλεσαν καμία απολύτως φθορά και περιφρούρησαν την κατάληψή τους ώστε να μην είναι δυνατή η εκμετάλλευσή της από εξωσχολικά στοιχεία.

Το πρωί της Παρασκευής δεκάδες γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο εκδηλώνοντας έτσι τη στήριξή τους στη διαμαρτυρία των μαθητών και των μαθητριών και σε συνεργασία με τα παιδιά απομόνωσαν κάποιους οι οποίοι επεδίωξαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός.
Τα παιδιά είχαν ήδη κατανοήσει τη διάσταση που είχε λάβει η όλη υπόθεση αφού ενημερώνοντας διαρκώς από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τελικά -σύμφωνα με το notioanatolika.gr- μετά από συζητήσεις με καθηγητές τους και με την παρουσία του κ. Βασίλη Θεοδώρου (είναι μέλος του δ.σ. της Ένωσης Γονέων Παλλήνης και πατέρας παιδιού του σχολείου) τα παιδιά δέχθηκαν να σταματήσουν την κατάληψη με την προϋπόθεση ότι την Τρίτη (6 Νοεμβρίου) θα υπάρξει διάλογος μέσα στο σχολείο ανάμεσα σε αυτά και στους εκπαιδευτικούς, με την παρουσία και γονέων, ώστε να λυθεί η… παρεξήγηση!

Κάτι που έπρεπε να έχει συμβεί από τη Δευτέρα (29 Οκτωβρίου) ή έστω αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων θα γίνει τελικά μία εβδομάδα αργότερα και ύστερα από τη σθεναρή αντίδραση των μαθητών και των μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Γέρακα.

Πάντως η αρχική σκληρή στάση των καθηγητών φαίνεται, μετά τη διάσταση που έλαβε το θέμα, να διαφοροποιείται όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, Κώστα Σωτηρόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι μαθητές δεν τιμωρήθηκαν για το ότι τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» αλλά διότι δε συμμετείχαν στην παρέλαση με το σχολείο τους επιλέγοντας να παρελάσουν μόνοι τους πίσω από άλλο σχολείο και συγκεκριμένα πίσω από τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ της πόλης.

One Comment

Leave a Reply
  1. Νάσσο, η διδασκαλική Ομοσπονδία είναι γεμάτη Συριζαίους. Η τιμωρία επήλθε από εντολή άνωθεν. Όταν η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, η τιμωρία ήταν αναπόφευκτη. Δυστυχώς.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απίστευτο κράξιμο στον αέρα σε πανελίστρια από τους συναδέλφους της (Βίντεο) 

Παρουσιάστρια του Alpha εξομολογείται: “Διέκοψα την εγκυμοσύνη μου. Έκανα χειρουργείο και…»