Δολοφονία Μακρή. Τραγική ειρωνία. “‘Ζούσε στην Τροίας και τον σκότωσε ο Δούρειος Ίππος”

Ο Δούρειος Ίππος στην Ελληνική Μυθολογία είναι μια κατασκευή εμπνευσμένη από τον Οδυσσέα. Ένα ξύλινο άλογο-κρύπτη. Σκοπός του Οδυσσέα ήταν να παραπλανηθούν οι Τρώες και να το εκλάβουν ως δώρο και ως δείγμα καλής θελήσεως και ειρήνης απο τους Αχαιούς.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια κατασκευή που έκρυβε μέσα της…τους σημαντικότερους Έλληνες πολεμιστές. Εκείνοι που μετά την είσοδο του Ίππου στην Τροία βγήκαν και άνοιξαν τις πύλες στους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεκινήσει η λεηλασία της πόλης.

Αυτά μαθαίνουμε και γνωρίζουμε όλοι απο το σχολείο. Τι είναι η ζωή μας; Ένα διαρκές σχολείο. Με πολλούς πολέμους… κατακτήσεις και προδοσίες και Δούρειους Ίππους.

Μπήκα στη διαδικασία να γράψω έτσι καθώς παρακολουθώντας στενά το ρεπορτάζ της δολοφονίας του Μακρή προκύπτει μια τραγική ειρωνία.

Το θύμα έμενε στην Τροίας… και σκοτώθηκε σχεδόν μέσα στο σπίτι του απο έναν εκτελεστή που βγήκε μέσα απο έναν σύγχρονο “Δούρειο Ίππο”.

Γιατί το γράφω αυτό;

Διότι μαθαίνω πώς από σήμερα το πρωϊ πολλοί φίλοι και στενοί συνεργάτες του Μακρή έχουν κληθεί απο την αστυνομία να καταθέσουν. Οι αστυνομικοί θεωρούν πώς η εντολή δόθηκε απο “εγχώριο παράγοντα” που είχε ή έχει εμπλοκή με τις επιχειρήσεις του θύματος.

Άρα το “έργο” στήθηκε απο μέσα…

Μάλιστα ένας αξιωματικός μου είπε με νόημα… “Ζούσε στην Τροίας και τον σκότωσε ένας Δούρειος Ίππος”…

Θα έχουμε εξελίξεις… σύντομα…

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τηλεθέαση. Πώς η ταινία “Red” στο Star έλιωσε το λαϊκο “Gala” του “My Style Rocks”

Πότε και που θα γίνει η κηδεία του Μακρή. Το τελετουργικό και το τελευταίο ταξίδι στην Αυστραλία