Αυτός είναι ο Μανώλης Πάππος. Πέθανε αλλά χάρισε ζωή με τα όργανά του

Η φωτογραφία που τράβηξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Εμμανουήλ Πάππος με τον μονάκριβο γιο του Αλέξανδρο, μέσα στο Melbourne Cricket Ground όπου βρίσκονταν για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, αποτυπώνει την τελευταία και ίσως πιο ευτυχισμένη στιγμή που έζησαν οι δύο άνδρες και που σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε το τραγικό περιστατικό που ακολούθησε.

Μετά την λήξη του αγώνα, ο Αλέξανδρος κατέρρευσε εντελώς ξαφνικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια του πατέρα και των φίλων του.

Ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Είχε ήδη επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Παρά τη μεγάλη οδύνη που βίωσε η οικογένεια μετά την τραγική απώλεια, οι γονείς, η αδελφή και η αρραβωνιαστικιά του Αλέξανδρου, με μόνο κίνητρο την αγάπη, τον αλτρουισμό και την γενναιοδωρία, αποφάσισαν, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, να γεφυρώσουν τη ζωή με το θάνατο και να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Ο νεαρός ομογενής ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας του Εμμανουήλ και της Ρούλας Πάππου. Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν χαρισματικό, σπάνιο και γενναιόδωρο άνδρα που αγαπούσε τη ζωή και τους συνανθρώπους του.

«Ήταν από τη φύση του αισιόδοξος, πονόψυχος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Όμως δεν είναι πια κοντά μας, και όσο και αν θέλω να φέρω το παιδί μου πίσω και να το αγκαλιάσω μια ακόμα φορά, δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που συνέβη. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διατηρήσω ζωντανή τη μνήμη του, αλλά και να βοηθήσω να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας μέσα από την υπηρεσία δωρεάς οργάνων», λέει ο κ. Πάππος.

Η καρδιά του Αλέξανδρου έσωσε ένα μικρό κοριτσάκι ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα και δύο ακόμα ασθενείς φυλάσσουν πλέον μέσα τους έναν μικρό θησαυρό-δώρο του ομογενή.

«Αυτή θα ήταν και η επιθυμία του παιδιού μας αν βρισκόταν σήμερα κοντά μας. Πρώτος ο ίδιος θα μας έλεγε να δωρίσουμε τα όργανα του και να σώσουμε περισσότερες ζωές» λέει ο κ. Πάππος ο οποίος συνεργάζεται πλέον με τoν οργανισμό δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων και ιστού της Βικτώριας, DonateLife.

Ο Αλέξανδρος Πάππος γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα των προγόνων του, την Ελλάδα.

Μάλιστα, επρόκειτο να παντρευτεί την αγαπημένη του σύντροφο Κάμι στα Κύθηρα τον περασμένο Ιούλιο.

 

Πηγή: Νέος Κοσμος

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το γκρεμισμένο όνειρο της Καρύδα. Η ευτυχία και το τρίτο παιδί με τον Γιάννη…”

Προσπαθεί το καημένο να απασχολεί. Δείτε πώς αυτοτρολάρεται η Τζένη Μελιτά